2 x INBJUDAN

ZACHRISSONS POKAL  

Föreningen Golfjournalisterna har nöjet att bjuda in dig som deltagare i våra två tävlingar Zachrissons Pokal och Östsvenska Mästerskapet.

Speldagar är 19-20 september och vi håller till på Djursholms GK respektive Stockholms GK. I samband med detta har föreningen också sitt årsmöte till vilket det kommer en separat kallelse.

Det är mycket roligt att vi får chansen att spela på Göran Zachrissons gamla hemmabana Djursholm. Måndagen den 19 september avgörs Zachrissons Pokal där vi också bjuder in sportjournalister som ännu inte är medlemmar i vår förening.

Kostnaden för greenfee i Zachrissons Pokal är 500 kronor, och vi har löpande starttider från klockan 10:30. Vi spelar i tre-bollar. Tävlingen är en singeltävling, men vi har också en lite mer informell lagtävling. Vill du spela i tre-boll med några speciella lagkamrater så anger du det vid anmälan, annars bildar du lag med de spelare du lottas ihop med.

I år spelar vi tävlingen med extra tankar på ”Zacke” som lämnade oss i fjol. För att hedra hans minne kommer vi under tävlingen att ha två stycken ”charity-bunkrar” där den som hamnar med sin boll får swisha en slant till Göran Zachrisson-stipendiet. Dessutom går startavgiften på 100 kronor till samma stipendie-fond.

Du anmäler dig med golf-ID till info@golfjournalisterna.se senast den 5/9. Ange då också om du ska spela i ett specifikt tremanna-lag.

****

ÖSTSVENSKA MÄSTERSKAPET

Föreningen Golfjournalisterna bjuder in till årets upplaga av vår äldsta tävling Östsvenska mästerskapet som spelas på Kevingebanan,  Stockholms Golfklubb tisdagen den 20 september. Dagen efter att vi spelat Zachrissons pokal på Djursholms GK.

Det blir förstås fantastiskt roligt att få chansen att spela denna nyrenoverade klenod så tätt inpå nyöppnandet. Jag har själv varit ute och promenerat på banan under sommaren och den ser otroligt inbjudande ut. Den invigdes 1932 och ritades av Harry Colt. Samtliga bunkrar och fyra greener är nu ombyggda. Du som spelat här förut kommer att känna igen dig men ändå möta en ny bana.

Östsvenska mästerskapet är en singeltävling och kostnaden för greenfee är 900 kronor. Vi har löpande starttider från klockan 12:00.

Du är varmt välkommen att anmäla dig med golf-ID genom ett mail till info@golfjournalisterna.se med deadline den 5/9.

Vid frågor ring Patrik Larson på 0737-12 46 91