Hemming Stens minne – en ordförandefråga!

De visste att den ene skulle ta över ordförandeklubban när den andre tänkte avsluta sin långa gärning i Golfjournalisterna. Men före det väntande Årsmötet på kvällen körde de gemensamt ut över alla Hills backar och kullar och samlade hop en imponerande vinstmarginal i Hemming Stens minne, även kallat par-SM.

Duon Lars-Åke Linander (som avgick efter sju år som ordförande) och Gunnar Walldén (f.d. både kassör och sekreterare och nu tillträdande ordförande) har ett antal andra- och tredjeplaceringar tillsammans – nu kom äntligen vinsten tack vare 46 poäng.
– Gunnar satte tonen med birdies på både hål 6 och 11, det inspirerade mig och jag kunde bidra med en hel del par på sista nio. Med Gunnar är det dessutom aldrig några sura miner utan skönt lättsamt, försäkrade Lars-Åke.
– Jo män, jag känner mäj trygg mä Lars-Åke, säger Gunnar på en värmländska som känns trygg bara den.
Gunnar tyckte också att banan var generös från tee, att flaggorna ofta satt svårt men att alla vackra vyer var något att ta med sig – förutom vandringspriset förstås.
Tvåa på 43 poäng blev Björn Hedman och Mats Sterner  – vid en generös tolkning, eftersom Mats, VD för Hills och f.d. tourspelare, inte kan räknas som fullvärdig medlem i Golfjournalisterna.
– Bättre ”banguide” kan man inte ha vid sin sida och vilken ynnest med en partner som som går tre under par och dessutom gör det så vackert, menade Hedman.
– Nuförtiden när herrgolfen har kommit att handla så mycket om ”power” blir man ju nästan tårögd att se någon som ”smeker iväg” bollen 200-250+ meter beroende på vilken klubba och teknik han väljer att forma sina slag med.

Rättmätiga tvåor?
Treorna Leif Larsson och Torvald Brynggård (40 poäng) har hela fyra inteckningar i vandringspriset – flest av alla.
– Men jag har koll på statusen för Mats Sterner så jag räknar nog hem ytterligare en andraplats, skrockar veteranen Larsson innan han ger en fyllig tillbakablick på hur han själv och Torvald startade sitt samarbete med placeringarna 1-2-1-2.
– Fast nu har vi inte vunnit sedan Gävle 2017, och numera bidrar jag inte på samma sätt. Det är väldigt mycket tack vare Torvald som vi samlar poäng, erkänner Leif.

Först vann dom tillsammans Hemming Stens minne i överlägsen stil. Därefter lämnade avgående ordförande Lars-Åke Linander över ordförandeklubban till Gunnar Walldén.
foto Stig Dahlén

Hemming Stens minne (poängbogey, bästboll) Hills GK
måndag 20 september 2021, 12 par/24 startande

 1. Lars-Åke Linander/Gunnar Walldén 46 poäng (+10)
 2. (Mats Sterner)/Björn Hedman 43p (+7)
 3. Torvald Bryngård/Leif Larsson 40p (+4)
 1. Göran Ohlsson/Kjell Martinsson 39p (+3)
 2. Johan Larsson/Pär Andersson 38p (+2) SHCP
 3. Stig Dahlén/Patrik Larson 38p (+2)
 4. Michael Broström/Ulf Hellman 37p (+1)
 5. Mårten Lång/Pelle Marklund 34p (-2)
 6. Peppe Eng/Mats Olsson 33p (-3) SHCP
 7. Kenneth Jonasson/PeO Karlström 33p (-3)
 8. Alexander Olausson/Jonathan Larsson 31p (-5)
 9. Johan Sederholm/Kjell Nilsson 27p (-9)