Sölvesborgs GK är Årets Golfklubb 2018

Sölvesborgs Golfklubb har utvecklats till en multifunktionell idrottsarena utan att man tappat fokus på golfen, och är en plats där såväl medlemmar som gäster kan umgås och njuta av allt som erbjuds.

Centralt, mitt emot stadskärnan, med en gångbro över vattnet, ligger Årets Golfklubb 2018.

Grunden för golfen här är en utmärkt 18-hålsbana i direkt kontakt med Sölvesborgsviken samt en niohålsbana. Träningsmöjligheter finns bland annat i form av en ny övningsgreen och äventyrsgolf. Till det kommer padeltennis, en välbesökt restaurang och eget stugboende kompletterat med husbils- och husvagnsparkering.

Målmedvetet arbete med alla delar samt ett fokus på medlemsnytta har kombinerats med engagemang för elitgolf med årligen återkommande tävlingar, bland annat på undertouren till Ladies European Tour.

Bakom kulisserna finns också en miljöambition som gjort att klubben investerat stort i sin maskinpark, med flera eldrivna klippare samt fossilfritt drivmedel till övriga klippare. Verksamheten drivs med en ekonomi som är i balans och klubbkänslan gör att medlemmarna är mycket nöjda med sin anläggning.

Årets Golfklubb utses nu för 40:e gången i följd och med ovanstående motivering som grund har Golfjournalisterna alltså valt Sölvesborgs Golfklubb 2018.