Gotland – från sin allra bästa sida!

Elva golfjournalister gästade Visby GK den 7-8 juni, och vilket välkomnande vi fick. Förutom att VD Johan Lindvall tog väl hand om oss bjöds vi på en bana i absolut toppklass. Och tänk, vädret var faktiskt ännu bättre.

Strålande sol och vindstilla. Förutsättningar som är extremt ovanliga enligt vår medlem Per Josefson som bor på ön.
Efter en 18-hålsrunda på måndag förmiddag åt vi lunch på klubben innan Johan Lindvall samlade oss vid det gamla klubbhuset för ett intressant snack om dåtid, nutid och framtid.
-Jag tog över jobbet som VD för ett år sedan. Precis när corona-pandemin exploderade, berättar Lindvall.
Han har bl.a. ett förflutet som sportjournalist på Sveriges Radio och har i karriären även klarat av marknadsjobb på Destination Gotland och Svenska Spel. Nu basar han för en klubb som har 1 845 medlemmar och ett konstant massivt tryck på både 18-hålsbanan och den fina niohålaren intill.
Förra året höjdes greenfeen till 1 200 kr på det som Svensk Golf rankade som ”Sveriges bästa bana”. I år höjde man till 1 400 men har ändå inte märkt någon avmattning i antalet gäster.
-Vi skulle egentligen behöva höja ännu mer för att minska trycket litegrann och kunna ge medlemmarna fler tider, men det är en balansgång, säger Johan.
Klubben, och han själv, har en förhoppning om att kunna skapa en 12-hålsbana genom att utnyttja mark man äger nere vid strandlinjen. Det gäller bara att komma överens med myndigheter och fågelskådare.

Den havsnära miljön längs Visbys 18-hålsbana är magnifik! Trots flera tidiga ”bollplask” blev föreningens vice ordförande, Peppe Eng alltmer inspirerad och kom in på 35 poäng Det räckte till en andraplats. Ett poäng efter vinnaren, ordförande Lars-Åke Linander och ett före hedersmedlemmen Stefan Bratt.

Efter middag i centrala Visby och en god natts sömn spelade vi sedan två rundor på 9-hålsbanan på tisdagen. Inga Norrbelius följde upp Lars-Åke Linanders måndagsseger med att vinna en oerhört jämn tävling tack vare lägst spelhcp. Alla fick pussla ihop sitt bästa resultat på varje hål från de två varven och fem spelare fick då ihop 22 poäng.
På onsdagen gästade några av medlemmarna Slite, men det var en mer inofficiell del av studieresan.
text: Patrik Larson

Lars-Åke Linander var bäst med 36 poäng på 18-hålsbanan. Dagen efter tog sambon Inga Norrbelius hem 9-hålstävlingen och lade därmed ytterligare en titel till sina samlingar (Inga har bl.a vunnit damklassen i Vansbrosimningen tidigare:)

 

En lyckad parputt på hål 17, ett korthål som spelas rakt ut mot havet och Stora och Lilla Karlsö som skymtar i bakgrunden.