Pressträff på Ullna med Alexander Norén

Onsdagen den 17 maj deltog flera av Golfjournalisternas medlemmar på en pressträff på Ullna med Alexander Norén.
Sportjournalisternas klubb i Stockholm stod som arrangör och delade också ut pris till Alex Norén för att han valts till Stockholmsdistriktets bäste idrottare 2016. Prissumman på 10 000 kr skänker Alex till juniorverksamheten på sin moderklubb, Haninge GK.
På träffen, där Patrik Larson var moderator, pratade Norén i 45 minuter om skillnaderna mellan att spela i USA och i Europa.
Hur han senast på Players Championship faktiskt insåg att han är bland de bästa spelarna i världen och hur han ser upp till Dustin Johnson som en riktigt stor stjärna.
Närmast på programmet för den svenske toppspelaren väntar Wentworth och sedan Nordea Masters på Barsebäck.
”Jag känner att jag vill att juniorer ska få se oss svenska stjärnor. Det är viktigt.”
Senare i sommar kommer han att vara med på såväl US Open, British Open som PGA-mästerskapen.
”Jag gillar Royal Birkdale där British Open spelas. En bana som passar mig. Sist jag lirade där hade jag otrolig tur med lottningen och fick en sen start. Det var riktigt dåligt väder på morgonen och halva startfätet spelade bort sig”.
Till slut blev en 19:e plats.
Pressträffen var välbesökt och SVT, Radiosporten, Svensk Golf, TT, DN och andra gjorde egna artiklar och inslag med Norén.
Efter snacket med killen som vann fyra tävlingar på Europatouren i fjol spelade flera av besökarna tävlingen Pressgolfen.

Mattias Sandberg, SVT laddar på 10:ans tee...
Mattias Sandberg, SVT laddar på 10:ans tee…

Tyvärr hjälpte inte spelråden från Norén speciellt mycket i det hårda vädret. Gustaf Andersson (ännu ej medlem i Golfjournalisterna), UNT, vann på 74 slag.​

...medan kollegan Barry Lundström fick testa bunkersanden på 8:an.
…och kollegan Barry Lundström fick testa bunkersanden på 8:an.