Högklassigt och stort startfält i Press-SM

Den 20 augusti gick anmälningstiden ut för deltagande i Scandinavian Press Open (press-SM) och Hemming Stens minne.

Det går att konstatera att det varit ett enormt intresse för SM och att även Hemming Sten lockar många det här året.
Hela 46 spelare har anmält sig till Svartinge där vi spelar måndagen den 30 september. Klassen på tävlingen blir grym, hela 12 spelare har under 6 i handicap. 19 är singelspelare.
När det gäller tävlingar med Golfjournalisterna brukar vi ha en trogen kärna av spelare, men den här gången dyker både nya och ovanliga ansikten upp. Kul, tycker tävlingsledningen.
Regerande mästaren Michael Broström (4,3) kommer att utmanas av spelare som Mats Hallberg (+1,6), Tobias Sandén och Jonas Berg (båda 1,7) och Martin Hardenberger (2,8).

Svartinge är spelplats för årets Press-SM och har lockat ett rekordstort startfält där många av spelarnas hcp vittnar om mycket goda golfkunskaper.

Jag har fått en del frågor om spelform på Svartinge. Mästerskapet är slagspel/scratch. Men samtidigt spelar vi också slaggolf med handicap. Man kan välja att delta i båda klasserna eller bara spela i hcp-klassen. Så länge man hålar ut på varje hål är man kvar i huvudtävlingen, men tar man en ”plusfemma” och lyfter bollen är det bara slaggolf som räknas.
Hemming Stens minne samlar 15 par, det finns plats för fler, och även det är en ovanligt bra siffra. I anslutning till den tävlingen har vi årsmöte och därefter middag på Sollentuna GK.
I partävlingen är det PeO Karlström och Kennet Jonasson som har en titel att försvara.
Alla medlemmar ska ha fått inbjudan till årsmötet och middagen via mail.