Landeryd Årets Golfklubb 2017

Golfjournalisterna har för 39:e gången utsett Årets Golfklubb i Sverige. Valet föll på Landeryd utanför Linköping med följande motivering:

Med ett målmedvetet och långsiktigt strategiskt arbete har Landeryd byggt upp sin verksamhet på en stabil grund och har nu kunnat skörda frukterna av detta arbete.

Klubbhusområdet på Landeryds GK
Klubbhusområdet på Landeryds GK

Tre 18-hålsbanor och sju korthål är en utmärkt bas för en välmående golfanläggning. Men det räcker inte alltid så. Tvärtom är det med många golhål ännu viktigare att man arbetar rätt – och det har Landeryd gjort på ett framsynt sätt! Föreningen Golfjournalisterna har därför valt att utse Landeryds GK till Årets Golfklubb 2017.

3 600 medlemmar har fått ett verkligt värde på spelrätterna och klubbens ekonomi är god. Genom att Landeryd driver alla delar av klubben i egen regi får man också ekonomisk utdelning genom att många medlemmar och gäster väljer att besöka banorna, shopen och restaurangerna samt även bo över på Vesterby, klubbens senaste förvärvade bana.

Man har utöver den vanliga driften också helrenoverat Södra banan och gjort flera förbättringsarbeten på de båda andra 18-hålsbanorna. Dessutom har klubben haft flera sportsliga framgångar, bland annat ett SM-guld för herrlaget 2016 samt en Nordea Tour-tävling som är mycket uppskattad.

Landeryd är också en av Sveriges största juniorklubbar, med hela 37 procent tjejer i verksamheten och startade 2016 ett golfgymnasium i samarbete med Linköpings kommun. Denna utbildning har fått stor upp märksamhet och lockat sökande från flera delar av landet.